Over Gravel Road

Gravel Road speelt stampende blues, maar schuwt ook de doorleefde ballad niet. Onze inspiratie halen we zowel uit de zwarte Chicago-blues als uit de muziek van de grote bluesrockers uit de VS en Engeland.

Waren we eerst vooral een gitaarband, door de recente toevoeging van een echte boogie-pianist en een mondharmonicaspeler heeft ons repertoire zich nog verder verbreed. We proberen geen copy cats te zijn maar elk nummer onze eigen invulling te geven, met ruimte voor improviseren. We speelden onze muziek tot nu toe in kroegen, boerenschuren, feesttenten en op straatpodia, maar ook stonden we op een groot bluesfestival. Meestal zijn we te vinden in Noord-Holland, omdat daar de wortels van de meeste bandleden liggen. Maar ongeacht waar we staan proberen we de liefhebbers van de stevige bluesmuziek te vermaken met doorleefd en enthousiast spel. Voorbeelden daarvan zijn op deze site te vinden. Wie interesse heeft om ons te boeken is ook van harte uitgenodigd om een keer bij onze repetities te komen luisteren.

Gravel Road is een band van Noord-Hollandse bluesliefhebbers, van wie het merendeel al meer dan tien jaar samenspeelt. Voor die tijd waren we actief in andere bands, apart en soms ook samen, tot we elkaar eind jaren negentig troffen in onze gezamenlijk liefde voor de stevige bluesmuziek.

In 2012 hebben we in de oefenruimte onze eerste CD opgenomen, Blues Factory. Alle nummers zijn door de hele band in één take opgenomen en te beluisteren op deze site.

De band
Juno Lekkerkerker: Basgitaar
Paul Koedijk: Lead- en slide-gitaar
Nol van Emmerik: Mondharmonica
Dick Tilstra: Drums
Theo Kloosterman: Zang
Peter de Vries: Toetsenist